Transport Online - Eurostar rijdt vanaf 30 april rechtstreeks tussen Amsterdam en Londen

Eurostar rijdt vanaf 30 april rechtstreeks tussen Amsterdam en Londen

Eurostar rijdt vanaf 30 april rechtstreeks tussen Amsterdam en Londen
04-02-2020 08:31 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Tussen Amsterdam en Londen rijden vanaf 30 april rechtstreekse treinen in beide richtingen. Dat hebben NS en Eurostar, de hogesnelheidstreinoperator tussen het vasteland van Europa en het Verenigd Koninkrijk, dinsdag bekendgemaakt. De rechtstreekse verbinding Rotterdam-Londen volgt enkele weken later, op 18 mei.

De trein die de rechtstreekse route officieel zal openen, vertrekt dinsdagochtend vanaf Amsterdam Centraal. Cora Van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat en Ankie Broekers-Knol, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid zijn daarbij. Iets meer dan vier uur (4 uur en 9 minuten) later komt de trein aan in Londen. Die wordt daar verwelkomd door Grant Shapps, staatssecretaris van Transport van het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel.

Minister Van Nieuwenhuizen liet weten dat controles in Brussel straks niet meer nodig zijn, en dat scheelt reizigers al snel een uur reistijd. "Zo wordt de trein echt een volwaardig alternatief voor het vliegtuig."

NS stelt dat de Eurostar een duurzame keus is, met een reis tussen Londen en Amsterdam die per passagier 80 procent minder CO2 uitstoot dan een vergelijkbare vlucht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions