Clicky

 
Transport Online - Ryanair verwacht meer Europese vluchten door coronavirus

Ryanair verwacht meer Europese vluchten door coronavirus

Ryanair verwacht meer Europese vluchten door coronavirus
03-02-2020 08:30 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DUBLIN - [update 11:49 uur] Luchtvaartmaatschappij Ryanair, vooral actief in Europa, verwacht meer reizigers te kunnen vervoeren naar Europese bestemmingen als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Door het virus, dat inmiddels in meerdere Aziatische landen is opgedoken, zouden veel Europeanen geneigd zijn dichter bij huis te blijven in plaats van af te reizen naar verre vakantielanden als Thailand.

De Ierse budgetvlieger verwacht dat mensen wat dat betreft vergelijkbaar zullen reageren als rond de uitbraak van het SARS-virus in 2003. Het Ierse bedrijf ziet mogelijkheden een deel van de reizigers die niet naar Azië gaan binnen te kunnen halen.

Sinds het begin van de uitbraak van het Wuhan-virus zijn een circa 15.000 mensen besmet in 24 landen. In totaal zijn 361 mensen overleden aan de ziekte.

Het afgelopen kwartaal vervoerde Ryanair meer passagiers en verdiende het ook meer aan die reizigers. De Ierse prijsvechter heeft echter ook last van de problemen met de Boeing 737 MAX, die al lange tijd aan de grond wordt gehouden. Omdat de levering van de bestelde toestellen van dat type waarschijnlijk later plaatsvindt, worden enkele doelen uitgesteld. Ook neemt Ryanair langer de tijd voor een aandeleninkoopprogramma.

Het aantal reizigers in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar nam met 6 procent toe tot 35,9 miljoen en mede daardoor zaten de vliegtuigen van het Ierse bedrijf wat voller dan een jaar eerder. De omzet steeg met ruim een vijfde tot 1,9 miljard euro. Dat leverde een winst op van 88 miljoen euro. In 2018 noteerde Ryanair in het derde kwartaal nog een verlies.

De uitgestelde levering van de 737 MAX is er de oorzaak van dat Ryanair pas in het volgende boekjaar kostenbesparingen kan realiseren. Als gevolg van die vertraging stelt Ryanair ook zijn doel om 200 miljoen passagiers per jaar te vervoeren met een een tot twee jaar uit.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions