Clicky


Beurswaakhond SEC neemt Boeing onder de loep

Beurswaakhond SEC neemt Boeing onder de loep
01-02-2020 10:06 | Algemeen | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

CHICAGO - Vliegtuigmaker Boeing wordt onder de loep genomen door de Amerikaanse beurswaakhond SEC in verband met de problemen rond de 737 MAX. Wat de toezichthouder precies wil uitzoeken is niet duidelijk. Wel waarschuwde Boeing dat een voor het bedrijf ongunstige uitkomst van het SEC-onderzoek impact op de financiële positie zou kunnen hebben.

Sinds maart vorig jaar worden de 737 MAX-toestellen om veiligheidsredenen aan de grond gehouden, waarmee ook het aantal leveringen van de Amerikanen drastisch daalde. Dat voelt Boeing in de portemonnee. Daarnaast moet het concern luchtvaartondernemingen compenseren voor geleden schade. Bij de twee vliegtuigrampen in oktober 2018 en maart 2019 kwamen alle 346 inzittenden om het leven.

Boeing weet zich inmiddels verzekerd van een lening van in totaal ruim 12 miljard dollar bij meerdere banken, bevestigde het concern vrijdag. Het geld is nodig om de problemen met de 737 MAX-toestellen te bezweren, nu de productie van het gewraakte toestel is stilgelegd.