Transport Online - 'Man in Amsterdam per ongeluk gedood bij opname videoclip'

'Man in Amsterdam per ongeluk gedood bij opname videoclip'

'Man in Amsterdam per ongeluk gedood bij opname videoclip'
31-01-2020 16:38 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De 26-jarige man die afgelopen week werd neergeschoten in Amsterdam-Zuidoost en overleed, is mogelijk per ongeluk geraakt. Dat heeft een van de verdachten verklaard, maakte het Openbaar Ministerie bekend. Het slachtoffer was in de nacht van maandag op dinsdag samen met drie vrienden bezig met de opname van een videoclip. Daarbij zou het wapen ongewild zijn afgegaan en werd de man geraakt.

De 21-jarige verdachte uit Amsterdam, die zich dinsdag met twee anderen meldde bij de politie, blijft zeker twee weken langer vastzitten. Het OM verdenkt hem van doodslag op zijn vriend en verboden wapenbezit. Een 23-jarige man en een 16-jarig meisje zijn donderdag na verhoor vrijgelaten. Hun betrokkenheid lijkt volgens justitie gering, maar ze blijven nog wel verdachte in de zaak.

De politie kreeg rond 01.00 uur een melding dat er iemand gewond was geraakt in een studentenwoning aan de Daalwijk. Het slachtoffer had een schotwond in zijn rug. Hulpverleners hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions