Transport Online - Topcrimineel Dino S. naar EBI na 'ontsnappingspoging'

Topcrimineel Dino S. naar EBI na 'ontsnappingspoging'

Topcrimineel Dino S. naar EBI na 'ontsnappingspoging'
30-01-2020 23:59 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Onderwereldkopstuk Dino Soerel. heeft vermoedelijk geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis van Heerhugowaard. Hij is overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van De Telegraaf.

Soerel zou volgens De Telegraaf hebben geprobeerd samen met een medegedetineerde te ontkomen. Het ministerie van Justitie spreekt van "vermoedens" van een uitbraakpoging. Het onderzoek loopt volgens het ministerie nog.

De 59-jarige Soerel zit een levenslange gevangenisstraf uit voor zijn aandeel in een reeks liquidaties. Hij zat van 2010 tot 2012 ook al in de EBI, maar kreeg gedaan dat hij naar een andere gevangenis werd overgeplaatst. Het regime in Vught was onnodig zwaar, erkende de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Gedetineerden zitten veel in afzondering en mogen hun schaarse bezoek bijvoorbeeld niet aanraken.

De EBI in Vught huisvest de gevaarlijkse criminelen, zoals Heinekenontvoerder Willem Holleeder, de moordenaar van Theo van Gogh Mohammed B. en cocaïnehandelaar Ridouan Taghi.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen