Clicky

 
Transport Online - KLM stopt na het weekend met vliegen naar China

KLM stopt na het weekend met vliegen naar China

KLM stopt na het weekend met vliegen naar China
30-01-2020 18:54 | Incidenten | auteur ANP

AMSTELVEEN - [update 19:25 uur] Luchtvaartmaatschappij KLM stopt na het weekeinde met haar vluchten naar China. De opschorting van de vluchten duurt zeker tot en met volgende week zondag. In totaal gaat het om 25 retourvluchten die komende week niet doorgaan.

KLM reageert met de beslissing op adviezen omtrent het nieuwe coronavirus van nationale en internationale instanties als de WHO en loopt vooruit op een verwachte aanscherping van die adviezen. Vluchten van KLM die zondag naar Peking en Shanghai vertrekken, worden nog wel gewoon uitgevoerd.

Het bedrijf neemt contact op met klanten die door de beslissing hun reis niet door zien gaan. KLM probeert geannuleerde terugvluchten van reizigers in China naar Nederland om te boeken naar die van zogeheten codesharing-partners. Dat zijn samenwerkende vliegmaatschappijen waarbij KLM vluchten onder het eigen vluchtnummer kan aanbieden.

De beslissing van KLM komt enkele uren na een soortgelijke beslissing van zustermaatschappij Air France. Een dag eerder besloot KLM al de vluchten naar drie Chinese steden op te schorten en minder vluchten uit te voeren naar Shanghai. Dat was vooral ingegeven door het feit dat er minder boekingen waren voor de vluchten.

De vakbond voor cabinepersoneel, VNC, hoopt dat de beslissing van KLM voor rust onder medewerkers van de luchtvaartmaatschappij zorgt. De bond stelde in een eerder overleg met KLM dat het coronavirus onder het cabinemedewerkers voor onrust en onzekerheden heeft gezorgd.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions