Clicky

 
Transport Online - 'Stewardessen Air France willen niet meer naar China vliegen'

'Stewardessen Air France willen niet meer naar China vliegen'

'Stewardessen Air France willen niet meer naar China vliegen'
30-01-2020 13:29 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - Cabinepersoneel van Air France eist dat de luchtvaartmaatschappij stopt met vliegen naar China. Volgens Franse vakbonden zijn stewards en stewardessen bang dat zij door die vluchten worden blootgesteld aan het nieuwe coronavirus.

Air France heeft net als zusterbedrijf KLM besloten om minder te vliegen naar China, maar voert wel nog steeds vluchten uit naar het Aziatische land. De wijzigingen hadden niet zozeer te maken met de situatie rond de virusuitbraak, maar vooral met de teruglopende boekingen.

"Air France volgt de zich snel ontwikkelende situatie op de voet", zo reageert een woordvoerder van de maatschappij. "De gezondheid en veiligheid van de bemanning blijven de absolute prioriteit." Eerder kozen British Airways en Lufthansa er wel voor om volledig te stoppen met vluchten naar China.

Bij KLM zijn volgens een zegsman nog geen berichten binnengekomen van sputterende vakbonden die niet willen dat personeel naar China vliegt. Pilotenbond VNV merkt op dat bij KLM al een aantal maatregelen zijn genomen om verspreiding van het virus te helpen voorkomen. Cabinebonden FNV en VNC waren vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden