Clicky


Mexicaanse politie vindt 292 migranten in twee vrachtwagens

Mexicaanse politie vindt 292 migranten in twee vrachtwagens [+foto's]
30-01-2020 11:29 | Buitenland | auteur Redactie

OCOZOCOAUTLA (CHIAPAS) - De Mexiaanse politie van Chiapas heeft verdeeld over twee vrachtwagens 292 migranten ontdekt. Volgens een woordvoerder zaten de vrachtwagens overvol. Alle migranten zijn gered. Eén vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor mensensmokkel.

Volgens het onderzoeksdossier voerden de agenten preventieve patrouilles uit in de plaats Ocozocoautla, Chiapas, toen ze de twee vrachtwagens ontdekten. In de eerste vrachtwagen, een Kenworth, werden 162 personen aangetroffen waarvan 112 mannen, 19 vrouwen en 31 minderjarigen afkomstig uit Honduras, Guatemala, El Salvador en Nicaragua.

 

In de tweede vrachtwagen, eveneens een Kenworth, werden 130 personen gevonden waarvan 100 mannen, 11 vrouwen en 19 minderjarigen. Zij waren allemaal van Guatemaltese afkomst.

 

De chauffeur van de eerste vrachtwagen werd ter plaatse gearresteerd. Hij inditenficeerde zichzelf als de 42-jarige Innacio de Jesús. De chauffeur van de tweede vrachtwagen wist te ontkomen.

Volgens het onderzoeksdossier zouden de migranten getransporteerd worden van San Cristóbal de Las Casas naar de stad Puebla. Volgens het dossier betaalde elke migrant 100 duizend pesos, omgerekend 5.342 euro.

De migranten zijn nadat zij nagekeken zijn overgeleverd aan de immigratiedienst.