Clicky


 


Rossana Kluivert verliest rechtszaak tegen Opgelicht?!

Rossana Kluivert verliest rechtszaak tegen Opgelicht?!
29-01-2020 19:05 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - AVROTROS hoeft de uitzending van het programma Opgelicht?! over de hondenopvang van Rossana Kluivert op Curaçao niet offline te halen of te rectificeren. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland woensdag bekendgemaakt.

De rechter heeft geconstateerd dat in de uitzending de hondenopvang niet wordt beticht van misleiding, manipulatie of bedrog. Het overgrote deel van wat er in de uitzending wordt gemeld, werd onderbouwd door het feitenmateriaal dat AVROTROS en de redactie ten tijde van de uitzending beschikbaar hadden. De rechter stelt dat er van feitelijke onjuistheden, lichtvaardige beschuldigingen en tendentieuze beweringen, zoals Kluivert en haar raadsman stelden, geen sprake is.

In de uitzending van afgelopen november kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord die zich eveneens inzetten voor honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt.

Daarnaast kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten zou hebben betaald en een winkelpand huurt.

In reactie op de uitspraak stellen Rossana en haar zoon Nino dat er wel sprake is van feitelijke onjuistheden in de reportage. "Wij vinden het jammer dat het programma niet hoeft te rectificeren, maar wij vinden het positief dat in de rechtszaak duidelijk naar voren is gekomen dat er geen sprake is van oplichting, fraude of financiële malversaties", aldus Kluivert. Ze laat weten zich nog te beraden op "verdere stappen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats