Transport Online - Sodexo-medewerkers KLM leggen werk neer

 


Sodexo-medewerkers KLM leggen werk neer

Sodexo-medewerkers KLM leggen werk neer
29-01-2020 16:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Werknemers van Sodexo Altys, die facilitaire diensten uitvoeren voor luchtvaartmaatschappij KLM, leggen donderdag vanaf 12.00 uur het werk neer. Ze willen daarmee hun roep voor het behoud van banen kracht bijzetten. Volgens FNV en CNV is KLM niet ingegaan op een ultimatum om afspraken over baanbehoud alsnog te regelen.

De facilitaire zaken, bijvoorbeeld afvalverwerking, gebouwonderhoud, groenvoorziening en post- en koeriersdiensten, worden sinds 2007 uitgevoerd door Sodexo. Deze taken gaan per 1 april voor een deel over naar een consortium van bedrijven. Doordat KLM geen harde eisen heeft gesteld over het overnemen van het huidige personeel is volgens de bonden sprake van "grote onzekerheid" onder de circa tachtig werknemers die het aangaat.

KLM vindt dat het aan Sodexo is om zijn verantwoordelijkheid te nemen als werkgever. De maatschappij ziet het liefst dat Sodexo-medewerkers met een vast dienstverband, wier werk in dezelfde vorm en omvang wordt voortgezet door het consortium, mee overgaan. Ook zouden volgens KLM de huidige Sodexo-medewerkers bij de externe werving van personeel voorrang moeten krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden