Clicky

 Reiskoepel ANVR: stop een maand met reizen naar China

Reiskoepel ANVR: stop een maand met reizen naar China
29-01-2020 16:21 | Buitenland | auteur ANP

UTRECHT - Reisbrancheorganisatie ANVR adviseert aangesloten reisbureaus tot het einde van februari geen reizen te organiseren naar China. In dat land zijn inmiddels 132 mensen overleden aan het nieuwe coronavirus, waarmee zo'n 6000 mensen in China zijn besmet.

Bij de ANVR zijn zo'n driehonderd reisorganisaties aangesloten. Daarvan verzorgen er circa zestig reizen naar China. Volgens de ANVR is op dit moment "een handjevol" Nederlanders met een van hun organisaties in China. Het advies om tot en met 29 februari geen reizen naar het Aziatische land te organiseren volgt op overleg met de grotere organisatoren van China-reizen.

Volgens een woordvoerster van de ANVR krijgen mensen die een reis hebben geboekt via de touroperator geld terug als deze annuleert. Reizigers die zelf zo'n reis annuleren kunnen dit echter niet kosteloos doen. Dat geldt voor het Verbond van Verzekeraars over het algemeen ook voor mensen die op eigen houtje een reis hebben geboekt en individueel tickets kochten en hotels reserveerden. Annuleringsverzekeringen voorzien met name in vergoedingen bij afzeggen wegens problemen in eigen land, zoals het overlijden van een dierbare of ziekte van de reislustige zelf.

Nu is het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor China nog geel. Mocht die oranje of rood worden en ga je dan toch naar China, dan wordt het volgens het Verbond ook een probleem als je daar ziek wordt door het coronavirus. Vergoeding van repatriëring kan dan een probleem worden, omdat je willens en weten het risico hebt genomen. Alleen voor de regio rond Wuhan geldt al code oranje.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions