Transport Online - Amersfoortse vrijgesproken van doden twee baby's

Amersfoortse vrijgesproken van doden twee baby's

Amersfoortse vrijgesproken van doden twee baby's
29-01-2020 11:43 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De 41-jarige moeder van twee dode baby's die in 2014 zijn gevonden in haar woning, is opnieuw vrijgesproken van doodslag op haar kinderen. Het gerechtshof in Den Bosch volgde het advies van deskundigen, die het aannemelijk vinden dat de baby's dood zijn geboren.

De kinderen werden in 2002 en 2004 geboren. De moeder, Johanna H, stopte de lichaampjes in een beautycase en een koekblik en meldde zich pas in 2014 bij de politie.

H. werd door de rechtbank in Utrecht en later het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken, omdat niet met zekerheid was vast te stellen of de kinderen dood of levend waren bij de geboorte. De Hoge Raad verwees de zaak echter terug naar het hof in Den Bosch, omdat duidelijk moest worden of het handelen van H. de dood van de kinderen tot gevolg had gehad.

De kinderen kwamen op het toilet ter wereld en hadden beiden een forse groeiachterstand, hoewel ze vrijwel voldragen waren. H. was tijdens de zwangerschappen stevig blijven roken en drinken en ze gebruikte drugs. Daardoor was de kans aanmerkelijk groter dat de baby's dood ter wereld kwamen. Het tweede kindje werd bovendien in stuitligging geboren, wat zeker zonder medische hulp gevaarlijker is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions