Transport Online - Gewichtsbeperking en inhaalverbod vrachtwagens en bussen op A44

Gewichtsbeperking en inhaalverbod vrachtwagens en bussen op A44

Gewichtsbeperking en inhaalverbod vrachtwagens en bussen op A44
29-01-2020 10:35 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Op drie bruggen en een viaduct in de snelweg A44 gaat vanaf 3 februari 2020 een gewichtsbeperking en een inhaalverbod gelden voor vrachtwagens en bussen. Ze dateren uit de jaren '30 van de vorige eeuw en hebben te lijden gehad onder het toegenomen zwaardere (vracht)verkeer.

Met deze maatregelen wordt voorkomen dat er gelijktijdig twee zware voertuigen (vrachtwagens en bussen) naast elkaar over de bruggen heen rijden, én er te zwaar verkeer overheen gaat. Zo worden ze minder belast en blijven de bruggen en viaduct veilig beschikbaar voor het verkeer, totdat ze gerenoveerd dan wel vervangen worden.

Het gaat om de bruggen bij de Lisserweg en de Hoofdvaart, de Kaagbruggen en het Spoorviaduct tussen Den Haag en Amsterdam.

Beperkte hinder A44

De verwachting is dat de verkeersmaatregelen beperkte verkeershinder opleveren. Om de doorstroming op de weg te bevorderen, geldt er tijdens de spits op de gehele snelweg A44 een inhaalverbod voor vrachtverkeer.

De gewichtsbeperking geldt voor zwaar transport van boven de 100 ton. Zij kunnen geen gebruik meer maken van de A44.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions