Lichaam verongelukte Kobe Bryant geborgen

Lichaam verongelukte Kobe Bryant geborgen
28-01-2020 23:45 | Buitenland | auteur ANP

LOS ANGELES - Het lichaam van de zondag verongelukte basketballegende Kobe Bryant is geborgen. Ook de andere acht slachtoffers van de helikoptercrash, onder wie Kobe's dochter Gianna, zijn uit het wrak gehaald. Dat heeft de betrokken lijkschouwer dinsdag bekendgemaakt.

De helikopter stortte zondag neer in de buurt van Los Angeles. Slecht zicht door mistig weer is mogelijk de oorzaak geweest van de crash. Ook was er mogelijk sprake van mechanische problemen. De crash wordt momenteel onderzocht door experts van de National Transportation Safety Board en the Federal Aviation Administration.

Wereldwijd wordt gerouwd om het verlies van de basketballegende, die zijn volledige carrière voor de LA Lakers speelde. Hij won vijf NBA-titels met de ploeg en staat vierde op de lijst van topschutters aller tijden.

In 2018 won hij een Oscar voor zijn film Dear Basketball in de categorie Best Animated Short Film. Ook was hij meerdere keren te zien in de Nickelodeon-serie All That en schreef hij een boek waarin hij terugblikte op zijn basketbalcarrière.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden