Clicky


Onderhandelingen nieuwe cao DHL Parcel gestart

Onderhandelingen nieuwe cao DHL Parcel gestart
28-01-2020 17:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - "DHL vraagt chauffeurs om een grote inzet en dat mag. Bezorgers, chauffeurs, kantoor- en loodspersoneel doen dagelijks hun uiterste best. Nu is het aan DHL om deze inzet ook te waarderen en te belonen met goede afspraken in een nieuwe cao DHL Parcel 2020", aldus FNV Transport & Logistiek.

Kaderleden van de FNV hebben de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met chauffeurs over wat zij belangrijk vinden om in de nieuwe cao af te spreken. Uit deze gesprekken zijn cao-voorstellen gekomen die bij de cao-onderhandelingen met de werkgever worden besproken.

Looptijd cao en loon

"Wij stellen een cao voor met een looptijd van 1 jaar: van 1 januari 2020 tot 1 januari 2021. In de nieuwe cao willen we een loonsverhoging van 5 procent afspreken", aldus de FNV.

Gezond en fit

"Structureel overwerk van 10 tot 11 uur per dag (dag en nacht) betekent dat er onvoldoende personeel in dienst is. Dit leidt tot onacceptabel hoge werkdruk en uitputting van personeel. Wij wensen daarom afspraken te maken over voldoende personeel met een vast dienstverband. En afspraken over uitzendkrachten alleen ingeval van piek en ziek. Daarnaast willen we afspraken maken voor een generatiepact waardoor ouderen korter gaan werken en er meer jongeren kunnen worden aangenomen."

Cao á la carte

"Saldo cao á carte van 6,21 procent voor iedereen gelijk trekken. Dus ook van toepassing voor medewerkers die na 19 mei 2017 in dienst zijn gekomen."

Tijd-voor-tijd

"Bij de tijd-voor-tijd regeling ook de keuze mogelijk maken om de toeslag in vrije tijd op te nemen."

Code 95

Chauffeurs moeten voor de uitoefening van hun functie bijscholing volgen en in 5 jaar 35 punten behalen om hun rijbewijs te behouden. "Wij stellen voor dat de opleidingstijd voor rekening van de werkgever komt."

SOOB

"Medewerkers willen geïnformeerd worden over de mogelijkheden met SOOB subsidies voor chauffeurs en loodspersoneel", zegt FNV.

Naleven van de cao

"Op tal van onderwerpen wordt de cao niet nageleefd. Tijdens de cao-gesprekken gaan we het hier met DHL over hebben."

Foto's

  • DHL
    DHL


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions