Clicky

 
Transport Online - Werkgevers technische groothandels bewegen richting medewerkers

Werkgevers technische groothandels bewegen richting medewerkers

Werkgevers technische groothandels bewegen richting medewerkers
28-01-2020 17:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vandaag 27 januari hebben 150 stakers van de technische groothandels zich verzameld bij de FNV in Utrecht. Medewerkers hebben met elkaar overlegd welke nieuwe acties ze gaan voeren. "Daarbij horen we uit bronnen dat verschillende werkgevers bereid zijn om betere afspraken te maken. Omdat die aanbiedingen niet voldoende zijn, krijgen directies van verschillende bedrijven een brief van hun medewerkers", vertelt Mari Martens FNV-bestuurder Handel.

Zo ontvangen de directies van technische groothandels Fabory in Tilburg, Santrade in Schiedam en ODS in Barendrecht een brief van hun stakers om nogmaals aan te dringen de eisen in te willigen, zoals die door de FNV op tafel zijn gelegd. Ook willen ze dat de FNV als grootste vakbond weer onderdeel wordt van de onderhandelingen met de vereniging van werkgevers in de technische groothandels, de WTG. 

Als deze werkgevers eind deze week niet akkoord gaan, dan gaan de stakers zich opnieuw beraden op acties. De directie van de Technische Unie, de grootste werkgever in deze sector, heeft al zo’n brief ontvangen. De mensen bij de Technische Unie staken ondertussen door. Ook morgen leggen zij het werk voor de twaalfde dag neer. 

Paardenmiddel

"De werkgeversvereniging WTG voelt de hete adem van de stakers in de nek. Staken is een paardenmiddel, maar wel het enige middel dat helpt. De stakers zouden ook liever werken en de klanten gewoon goed bedienen. Klanten van de technische groothandels krijgen nu inmiddels geen of minder spullen geleverd. Daarmee vallen hun bedrijven ook stil", zegt Martens. 

Schuld

De Technische Unie heeft vandaag haar klanten een brief gestuurd waarin de FNV de schuld van de staking krijgt. "Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Medewerkers hebben geen ander middel dan staken. Bovendien is het voor mensen met flexibele contracten ook nog eens risicovol om te gaan staken. Waarom wordt er door deze winstgevende bedrijven van iemand met een bruto inkomen van 2100 euro per maand verlangd dat zij buiten kantoortijden moeten werken zonder dat daar een normale vergoeding tegenover staat? Dit probleem hebben de werkgevers zelf veroorzaakt. Zij kunnen de staking vandaag nog oplossen. Als ze met een zinnig bod komen, zitten wij meteen aan tafel", zegt Martens. 

Praxis voor professionals

De technische groothandels zijn de toeleverancier van alles op technisch gebied in de industrie en bouw. De vakmensen in de technische groothandels zijn de schakel vanaf de producent/fabriek naar onze privé-omgeving en ons werk; zoiets als de Praxis of Gamma voor professionals. Er werken 40.000 mensen in deze sector. Van de medewerkers bij de technische groothandels is ongeveer dertien procent lid van de FNV.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions