Clicky

 
Transport Online - VNO-NCW: kwart ondernemers nog onvoorbereid op brexit

VNO-NCW: kwart ondernemers nog onvoorbereid op brexit

VNO-NCW: kwart ondernemers nog onvoorbereid op brexit
28-01-2020 13:23 | Brexit | auteur ANP

DEN HAAG - Een kwart van de ondernemers heeft zich niet of nauwelijks op brexit voorbereid, weet werkgeversorganisatie VNO-NCW uit een enquête. Dit jaar zullen ze daar nog niet de nadelen van ondervinden, gezien met de brexit van komende vrijdag een overgangsperiode ingaat waarin qua handel vrijwel niets verandert. De ondernemersorganisatie drukt de bedrijven op het hart om die tijd te gebruiken om zich alsnog voor te bereiden. Het risico van een brexit zonder akkoord of met een summiere deal hangt namelijk in de lucht.

Een brexit zonder deal leek al vaker nabij. De overheid en organisaties als VNO-NCW hebben ondernemers aangespoord om uit te zoeken welke gevolgen dit voor hen heeft. Dat een deel van hen daar geen gehoor aan gaf, wijt een woordvoerder van VNO-NCW aan onduidelijkheid over de uitkomst van de brexit. "Een groep bleef denken: ik wacht wel af wat het wordt. Daar hebben ze het afgelopen jaar ook kosten mee bespaard. Enig optimisme is ondernemers niet vreemd."

Dat kan ook nadelig uitpakken, waarschuwt de zegsman. "Deal of geen deal, de douanecontroles komen begin volgend jaar sowieso terug. Dat zijn we al een aantal decennia niet gewend. Bovendien is de kans reëel dat de productstandaarden van het Verenigd Koninkrijk gaan afwijken van de onze. Het kan nog wel eens spannend worden, vrezen wij na uitlatingen van de Britse regering."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen