Clicky

 
Transport Online - Rusland sluit grens met China vanwege coronavirus

Rusland sluit grens met China vanwege coronavirus

Rusland sluit grens met China vanwege coronavirus
28-01-2020 12:06 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Rusland sluit in de oostelijke regio belangrijke grensovergangen met China vanwege het nieuwe coronavirus. Dat meldden de Russische autoriteiten dinsdag. De grens gaat dicht tot 7 februari. Het besmettelijke virus heeft in China inmiddels aan ruim honderd mensen het leven gekost. Wereldwijd zijn zeker 4000 personen besmet geraakt.

Daarnaast neemt Rusland ook maatregelen in Moskou. Het stadsbestuur van de hoofdstad meldt dinsdag "speciale controles" uit te voeren bij onder andere hotels en toeristische trekpleisters. Mocht er een alarmerende melding komen omtrent het virus, dan staan er medische noodteams klaar.

Rusland is niet het eerste land dat (een deel van) de grenzen met China sluit om verspreiding van het virus te voorkomen. Eerder deed ook Mongolië dat. Ook andere landen hebben maatregelen genomen. Zo halen bijvoorbeeld meerdere landen hun burgers terug uit de Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het virus. Maleisië laat mensen uit die omgeving niet meer toe. Hongkong heeft dinsdag al het openbaar vervoer tot 30 januari platgelegd tussen de stadstaat en het Chinese vasteland. Zo rijden hogesnelheidstreinen niet meer en liggen veerboten tot die tijd aan de ketting.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China inmiddels aangescherpt. Vanaf dinsdag gelden voor heel China veiligheidsrisico's en niet alleen voor de provincie Hubei. Daarin ligt de miljoenenstad Wuhan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions