Transport Online - Automobilist met zelfgemaakt rijbewijs aangehouden

Automobilist met zelfgemaakt rijbewijs aangehouden

Automobilist met zelfgemaakt rijbewijs aangehouden
28-01-2020 11:55 | Binnenland | auteur Redactie

HOENSBROEK - De politie heeft maandagmiddag langs de N300 bij Hoensbroek een man aangehouden als verdachte van valsheid in geschrifte. De verdachte, een 40-jarige Nederlander wonende in het Belgische Maasmechelen, toonde bij een verkeerscontrole een zelfgemaakt rijbewijs.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen op de snelweg A76 bij Nuth een bestelauto rijden met een Nederlands kenteken. De auto had hen aandacht getrokken. Op de nabijgelegen N300 werd deze meegenomen voor een verkeerscontrole. Daar overhandigde de bestuurder een Nederlands ogend rijbewijs aan de agenten.

Bij de agenten viel het direct op dat diverse echtheidskenmerken ontbraken. Zo zagen zij geen transparant hologram en voelden zij geen voelbaar reliëf. Zoals gebruikelijk controleerden de agenten de gegevens van het rijbewijs bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Daaruit bleek dat het echte rijbewijs sinds 2014 ongeldig was verklaard. Hierop is de verdachte aangehouden voor het tonen van een vals rijbewijs.

Bij de controle bleek dat er ook nog een straf voor hem open stond. Met een proces-verbaal rijker, een vals rijbewijs armer, mocht de man zijn gevangenisstraf van 73 dagen gaan uitzitten, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions