Clicky


China maakt 8 miljard euro vrij voor bestrijding coronavirus

China maakt 8 miljard euro vrij voor bestrijding coronavirus
27-01-2020 10:16 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PEKING - China trekt ruim 60 miljard yuan (bijna 8 miljard euro) uit voor de bestrijding van het coronavirus. Dat maakte het Chinese ministerie van Financiën maandag bekend. Door het besmettelijke virus, dat in meerdere landen is geconstateerd, kwamen zeker tachtig mensen om. Ruim 2700 personen raakten besmet.

Momenteel wordt in China het Chinees Nieuwjaar gevierd, een van de belangrijkste feesten in het land. De regering maakte maandag bekend de nieuwjaarsvakantie met drie dagen te verlengen, tot zondag 2 februari. Veel winkels en bedrijven zijn tot die tijd dicht. Vanwege het virus zitten meerdere Chinese steden 'op slot', waaronder het epicentrum van de uitbraak, Wuhan.

De autoriteiten in de Chinese autonome regio Macau maakten maandag bekend ook maatregelen te nemen vanwege het virus. Zo zijn bezoekers uit de Chinese provincie Hubei tijdelijk niet welkom. Dat geldt ook voor mensen die de provincie de afgelopen twee weken hebben bezocht. Als mensen kunnen bewijzen niet besmet te zijn krijgen ze wel toegang. Veel mensen bezoeken Macau vanwege het grote aantal casino's.