Transport Online - Basketballegende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikoptercrash

Basketballegende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikoptercrash

Basketballegende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikoptercrash
26-01-2020 22:29 | Showbizz | auteur ANP

CALABASAS - De Amerikaanse basketballegende Kobe Bryant is om het leven gekomen bij een helikoptercrash in de buurt van Calabasas. De autoriteiten in de Amerikaanse stad in Californië bevestigen dat Bryant (41) behoort tot de vijf inzittenden, die de crash allemaal niet hebben overleefd.

Eén van de vier dochters van Bryant, de 13-jarige Gianna, zou in de helikopter hebben gezeten. Het meisje basketbalde zelf ook in Los Angeles. Eén van haar teamgenotes en een ouder daarvan zaten volgens Amerikaanse media ook in de neergestorte heli. De piloot is volgens NBC News het vijfde slachtoffer.

De helikopter stortte zondagochtend rond 10 uur Amerikaanse tijd neer in een natuurgebied iets buiten Calabasas, een stad ten noordwesten van Los Angeles. Op de plek van de crash waren verder geen mensen. De autoriteiten doen onderzoek naar de oorzaak van de crash.

Bryant wordt gezien als een van de beste basketballers ooit. Hij veroverde vijf titels in de NBA met Los Angeles Lakers en pakte ook twee keer olympisch goud met de Amerikaanse ploeg, in 2008 en 2012. Bryant stopte in 2016 en zou dit jaar worden opgenomen in de Hall of Fame.

"Er zijn geen woorden die de pijn kunnen beschrijven die ik voel door deze tragedie", schrijft voormalig topbasketballer Shaquille O'Neal op Twitter. 'Shaq' vormde jarenlang een gouden duo met Bryant bij de Lakers. "Ik ben mijn nichtje 'Gigi' en mijn broer Kobe Bryant kwijt. Ik hou van jullie, jullie zullen gemist worden. Ik leef mee met de Bryant-familie en de families van de andere passagiers aan boord."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions