Transport Online - Boeing 777x eindelijk de lucht in voor testvlucht [+video]

Boeing 777x eindelijk de lucht in voor testvlucht

Boeing 777x eindelijk de lucht in voor testvlucht [+video]
25-01-2020 19:21 | Buitenland | auteur ANP/AFP

EVERETT - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft zaterdag de eerste testvlucht met de 777X gemaakt. De 777X is de nieuwste serie in de zogeheten wide-body 777-familie van Boeing. Het toestel is uitgerust met twee motoren en geschikt voor langere afstanden. De nieuwe Boeing biedt plaats aan zeker 406 passagiers.

De vlucht van zaterdag vanaf de commerciële basis van Boeing nabij Seattle was de eerste in een serie testvluchten. Als die goed verlopen, zal Boeing officieel de goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) aanvragen.

Grote luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Lufthansa, Cathay Pacific, Singapore Airlines en Qatar Airways hebben zo'n 340 orders geplaatst voor de 777X. Verwacht wordt dat het toestel zal concurreren met de A350 van de Europese vliegtuigbouwer Airbus.

Boeing had eerder al te kennen gegeven dat de eerste testvlucht van het nieuwe toestel begin dit jaar op de planning stond en dat de eerste levering in 2021 zal zijn. Daarmee is overigens wel sprake van enige vertraging. Door problemen met de door General Electric gemaakte motoren, werd de eerdere deadline voor de uitlevering van de toestellen medio 2020 opgeschoven.

Om de Boeing te volgen tijdens zijn testvlucht klikt u hier!Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,684
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions