Transport Online - Chinese president: coronavirus verspreidt zich sneller

 


Chinese president: coronavirus verspreidt zich sneller

Chinese president: coronavirus verspreidt zich sneller
25-01-2020 16:25 | Gezondheid | auteur ANP/RTR

PEKING - De Chinese president Xi Jinping waarschuwt dat China met een "ernstige situatie" te maken heeft nu het nieuwe coronavirus "sneller om zich heen grijpt". Het virus heeft zeker 41 levens geëist en bijna 1300 mensen in het hele land zijn besmet, meldden staatsmedia zaterdag.

Volgens de Chinese tv wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken. Leveringen aan de provincie Hubei, waarin de zwaar getroffen stad Wuhan ligt, zijn gegarandeerd en de kosten vormen geen belemmering.

Vanwege de uitbraak van het virus zijn op veel plaatsen in China, waar Nieuwjaar wordt gevierd, grote evenementen geannuleerd en zijn pretparken gesloten om grote mensenmassa's te voorkomen.

Ook gelden beperkingen voor vervoer. Het land zal vanaf maandag alle groepsreizen, zowel binnenlands als naar andere landen, stopzetten, meldde de Chinese staatszender CCTV. Verder rijden vanaf zondag van en naar de Chinese hoofdstad Peking geen interlokale bussen meer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden