Transport Online - Veel vraag naar mondkapjes op Schiphol

Veel vraag naar mondkapjes op Schiphol

Veel vraag naar mondkapjes op Schiphol
25-01-2020 14:21 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - Bij de apotheken op Schiphol is veel vraag naar mondkapjes vanwege het coronavirus. Volgens een medewerkster van de Boots apotheek op de luchthaven is de verkoop van de kapjes flink toegenomen.

"Je merkt wel dat mensen bang zijn. De kapjes worden vooral preventief aangeschaft. Normaal zijn er ook wel zeven verschillende soorten mondkapjes te bestellen, maar nu kunnen we nog maar één soort krijgen. Er is ook meer vraag naar desinfecterende gel."

Volgens de verkoopster zijn het vooral Aziatische mensen die voor de kapjes langskomen, maar ze worden ook aangeschaft door crews van luchtvaartmaatschappijen.

Geen maatregelen

Ook bij de apotheek van KLM Health Services is meer vraag naar mondkapjes. Al is er volgens een woordvoerster van de KLM geen sprake van een run. Op de luchthaven zijn geen maatregelen genomen vanwege het coronavirus. De KLM geeft reizigers wel het advies goed op hun hygiëne te letten en goed de handen te wassen.

Veel Chinezen waren zaterdag aanwezig bij de viering van het Chinees Nieuwjaar in de Haagse binnenstad. Daar waren geen mensen met mondkapjes te zien.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,898
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen