Twee agenten naar Argentinië om gearresteerde piloten Martinair bij te staan

Twee agenten naar Argentinië om gearresteerde piloten Martinair bij te staan
25-01-2020 10:12 | Algemeen | auteur ANP

DRIEBERGEN - Twee Nederlandse agenten zijn onlangs naar Argentinië afgereisd wegens de zaak van de gearresteerde piloten van Martinair. De bedoeling is dat ze ondersteuning kunnen verlenen in het onderzoek, als de Argentijnse politie hierom vraagt. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

De drie piloten werden tien dagen geleden aangehouden op het internationale vliegveld Ezeiza bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In hun vrachtvliegtuig werd een partij cocaïne onderschept, naar verluidt van 88 kilo.

Volgens De Telegraaf gaat het om Nederlandse piloten van 55, 52 en 51 jaar. Daarnaast zouden ook nog vijf lokale grondmedewerkers vastzitten. Met name verdachte Adrián A., de laadmeester van Martinair Cargo, wordt als spil van de vangst beschouwd, weet de krant te melden.

Volgens De Telegraaf heeft de familie van de piloten intern aangedrongen op een snelle vrijlating, omdat ze volgens hen onmogelijk iets met de cocaïne te maken kunnen hebben. Volgens advocaat Geert-Jan Knoops kan voorarrest in Argentinië maximaal twee jaar duren.

"Onze piloten zitten vast. Verder geen commentaar. Dat helpt hun zaak niet", zegt een vrachtdirecteur van KLM, moederbedrijf van Martinair, tegen de krant.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden