Doden door zware aardbeving in Zuidoost-Turkije

Doden door zware aardbeving in Zuidoost-Turkije
24-01-2020 22:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ISTANBUL - In het zuidoosten van Turkije zijn vrijdag mensen om het leven gekomen doordat het gebied werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6.8. Het dodental is inmiddels gestegen naar veertien, meldt de rampenbestrijdingsdienst. Honderden mensen zijn gewond geraakt.

Het epicentrum lag zo'n 200 kilometer ten noordoosten van Gaziantep. Volgens het European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) vond de beving plaats op een diepte van 15 kilometer. In de regio waren ook meerdere naschokken, met een kracht van tussen de 3.3 en 4.6.

In de provincie Malatya zijn zes mensen omgekomen en in het naastgelegen Elazığ kwamen acht mensen om het leven. Op beelden is te zien dat hulpverleners naar overlevenden zoeken onder het puin van een deels ingestort gebouw in de stad Elazığ. Ook in andere steden stortten gebouwen in. Doordat sommige getroffen dorpen en steden redelijk afgelegen liggen, kan het nog lang duren voordat duidelijk is hoe groot de schade precies is.

De beving werd ook in Syrië, Iran en in Libanon gevoeld.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden