Clicky

 
Transport Online - Eerste Europese gevallen coronavirus in Frankrijk

Eerste Europese gevallen coronavirus in Frankrijk

Eerste Europese gevallen coronavirus in Frankrijk
24-01-2020 21:47 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - [update 23:45 uur] In Frankrijk is het besmettelijke coronavirus ook bij een derde persoon aangetroffen. Eerder maakte de Franse minister Agnès Buzyn van Volksgezondheid al bekend dat het virus bij twee mensen was vastgesteld.

De eerste twee gevallen werden vastgesteld in de hoofdstad Parijs en in de zuidwestelijke stad Bordeaux. Later vrijdagavond kwam er een derde geval bij, ook in Bordeaux. Het zijn voor zover bekend de eerste gevallen in Europa.

De drie patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. De 48-jarige patiënt in Bordeaux was onlangs in de Chinese stad Wuhan, waar de eerste besmettingen van het virus zijn ontdekt. Ook de patiënt in Parijs is in China geweest.

Volgens Buzyn is de kans groot dat er meer besmettingen in het land opduiken. "We zullen er alles aan doen om deze epidemie te bedwingen", aldus de minister tijdens een persconferentie. Maar volgens haar is het onmogelijk om in deze tijd de grenzen te sluiten.

Het virus heeft in China zeker veertig levens geëist. Ongeveer negenhonderd mensen zijn besmet geraakt, voornamelijk in China, maar ook in Japan, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, de Verenigde Staten, Vietnam en nu dus ook Frankrijk.

In het Verenigd Koninkrijk zijn meerdere mensen onderzocht op het virus, maar artsen hebben bij niemand de ziekte vastgesteld. In Nederland zijn vooralsnog geen mensen met symptomen van het virus bekend. Wel houden de gezondheidsautoriteiten de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Het Nederlandse reisadvies voor de regio Hubei, waarin de stad Wuhan ligt, is aangescherpt. Er wordt geadviseerd om alleen naar deze provincie te reizen indien noodzakelijk. Het auto-, trein- en vliegverkeer in de stad is stilgelegd. Meerdere Chinese steden zijn van de wereld afgesloten, om zo verspreiding tegen te gaan. Vrijdag werd ook bekend dat Chinese reisbureaus geen binnen- en buitenlandse reispakketten meer mogen verkopen. Ook is een deel van de Chinese Muur afgesloten.

De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) vond het donderdag nog te vroeg om de uitbraak uit te roepen tot internationale noodsituatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden