Clicky

 Limburg vreest verlies duizenden banen door luchtvrachttaks

Limburg vreest verlies duizenden banen door luchtvrachttaks
24-01-2020 20:06 | Luchtvracht | auteur ANP

MAASTRICHT - Limburg verliest duizenden banen bij invoering van een luchtvrachttaks. Dat schrijft de provincie vrijdag in een brandbrief aan de vaste Kamercommissie voor financiën.

Het kabinet wil een belasting op luchtvrachten invoeren die volgens de provincie nadelig uitpakt voor Maastricht Aachen Airport (MAA). De banen van 3300 werknemers bij MAA en de omliggende regio zouden daardoor worden bedreigd.

MAA wordt omgeven door buitenlandse vliegvelden. Die hebben zo'n taks niet. Invoering van de taks pakt dan ook zeer nadelig uit voor MAA, aldus de provincie. "Wij roepen u op om de luchtvracht uit te zonderen van de vliegtaks", schrijft de provincie, die bovendien pleit voor een Europese aanpak van de taks.

"Voor vrachtcarriers wordt een start vanaf MAA door de vrachttaks dubbel zo duur: gemiddeld 1300 euro per vlucht extra. Dat is uiteraard een reden om te vertrekken uit Maastricht", schrijft de provincie.

Limburg vreest dat vrachtvliegtuigen gaan uitwijken naar Luik, wat ook nog eens leidt tot meer vlieglawaai in Zuid-Limburg gedurende de nacht. Anders dan MAA kent Luik geen nachtvluchtverbod.

De luchtvracht vanaf MAA vertegenwoordigt volgens de provincie een economische waarde van 300 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions