Clicky


'Boeing overweegt nieuwe productieverlaging Dreamliner'

'Boeing overweegt nieuwe productieverlaging Dreamliner'
24-01-2020 18:52 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing overweegt de productie van de 787 Dreamliner verder te verlagen vanwege een zwakke vraag naar het toestel. Dat meldden bronnen met kennis van de zaak aan persbureau Bloomberg. In oktober werd het productietempo van de Dreamliner ook al teruggeschroefd.

Boeing bekijkt nu of de productie wordt verlaagd naar tien toestellen per maand, van de huidige twaalf per maand. Mogelijk komt Boeing volgende week bij de bekendmaking van cijfers met de officiële bekendmaking rond de Dreamliner, al zou nog geen definitief besluit zijn genomen over de productie. China, een belangrijke klant van Boeing, heeft al langere tijd geen nieuwe orders geplaatst. Ook is er op de vliegtuigmarkt een groot aanbod van gebruikte toestellen.

De zwakkere vraag naar Dreamliners is een extra kopzorg voor Boeing, dat al kampt met de problemen rond de 737 MAX. Dat type wordt al sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond gehouden nadat binnen korte tijd twee crashes met het toestel gebeurden.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions