Transport Online - Italiaan opgepakt met 34 kilo cocaïne in verborgen ruimte in kofferbak

Italiaan opgepakt met 34 kilo cocaïne in verborgen ruimte in kofferbak

Italiaan opgepakt met 34 kilo cocaïne in verborgen ruimte in kofferbak
24-01-2020 17:50 | Misdaad | auteur Redactie

BREDA - De politie heeft donderdagmiddag een 34-jarige Italiaanse automobilist vlakbij de Belgische grens aangehouden met 34 kilo cocaïne. De drugs met een straatwaarde van 1,2 miljoen euro zaten in een verborgen ruimte.

De politie controleerde in samenwerking met de Belgische collega’s, de Landelijke Eenheid en de Koninklijke Marechaussee op grensoverschrijdende criminaliteit. De 34-jarige bestuurder werd die middag rond 17.00 uur met zijn auto, voorzien van Nederlandse kentekenplaten, bij de A16 richting België gecontroleerd. Tijdens deze controle stuitte de politie op een mogelijke verborgen ruimte in de kofferbak van het voertuig. Door een kier zagen de agenten meerdere pakketten in de afgesloten ruimte liggen. Omdat het vermoeden bestond dat hier verdovende middelen in vervoerd werden, werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen en de Forensische Opsporing onderzocht de verborgen ruimte verder.

Uit het politieonderzoek blijkt dat er in totaal 34 pakketten in de verborgen ruimte lagen. Hierin zat in totaal 34 kilo cocaïne. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Hiernaast staat de verdachte gesignaleerd voor uitlevering aan België vanwege verschillende strafbare feiten, meldt de politie vrijdag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions