Transport Online - Haven Rotterdam neemt vierde drinkwaterboot in gebruik

Haven Rotterdam neemt vierde drinkwaterboot in gebruik

Haven Rotterdam neemt vierde drinkwaterboot in gebruik
27-01-2020 10:10 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Vrijdag 24 januari ondertekent het Havenbedrijf Rotterdam een nieuw contract met Evides Waterbedrijf voor de levering van drinkwater aan de binnenvaart. De overeenkomst betekent de ingebruikname van een vierde drinkwaterboot. Het nieuwe schip gaat water leveren in het westelijk havengebied.

“De ingebruikname van een extra drinkwaterboot past in het beleid van het Havenbedrijf om een uitstekende gastheer te zijn voor de binnenvaart, onze belangrijkste verbinding met het achterland. Onderzoek bevestigde de behoefte van de binnenvaart aan een extra drinkwatervoorziening in het westen. Door de aanleg van de Maasvlakte 2 en de komst van nieuwe terminals, lig- wachtplaatsen komen daar veel meer schepen”, aldus Ronald Paul, operationeel directeur van het Havenbedrijf.

“We zijn blij met dit nieuwe contract. We leveren al meer dan 100 jaar drinkwater aan de binnenvaart in het Rotterdamse havengebied. Het past in onze wettelijke taak om iedere consument én het bedrijfsleven in ons voorzieningsgebied in Zuidwest-Nederland te voorzien van drinkwater. We zijn trots om op deze bijzondere wijze ook deel uit te mogen maken van de grootste haven van Europa”, aldus Robbert Wever, manager Infra van Evides Waterbedrijf.

90.000 kuub drinkwater

Evides Waterbedrijf vaart al decennia volgens een vastgesteld schema met drie waterboten door verschillende havengebieden. Dat gebeurt op werkdagen tussen 07.30 en 16.00 uur. Binnenvaartschepen die havengeld betalen mogen tot 6.000 liter per keer drinkwater afnemen van één van de drinkwaterboten. Jaarlijks levert Evides 90.000 kuub drinkwater aan circa 13.000 klanten. Door de uitbreiding van de haven naar het westen is nu dus een vierde drinkwaterschip in de vaart genomen. Hiermee voorzien we ook het westelijk havengebied in de behoefte aan drinkwater.

DWS 10

De vierde boot heet DWS 10, is 24 meter lang en 5,50 meter breed. Het heeft een capaciteit van 103 kuub drinkwater. Contractueel is vastgelegd dat de motor wordt verduurzaamd. Het schip gaat varen in wijk 4. Dat is Europoort, Calandkanaal met aangrenzende havens, Maasvlakte, Beerkanaal met aangrenzende havens, Seinehaven, Neckarhaven en Dintelhaven. Het schip heeft voorlopig een ligplaats in de Scheurhaven.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions