Clicky

 
Transport Online - Zes doden bij schietpartij in Rot am See

Zes doden bij schietpartij in Rot am See

Zes doden bij schietpartij  in Rot am See
24-01-2020 16:42 | Buitenland | auteur ANP

ROT AM SEE - [update 18:00 uur] De dader van de schietpartij in het Zuid-Duitse Rot am See, waardoor vrijdag zes doden vielen, heeft de politie na die daad zelf gebeld. Dat maakte de politie bekend op basis van eerste onderzoek. De 26-jarige man meldde dat hij meerdere mensen had doodgeschoten.

De politie hield de verdachte kort daarna aan in het pand waar de schietpartij plaatsvond. In en bij het gebouw, waarin ook een restaurant is gevestigd, werden de lichamen van drie mannen (36, 65 en 69) en drie vrouwen (36, 56 en 62) ontdekt. Twee lichamen lagen in het restaurant, vier andere daarbuiten.

Onder de doden zijn de vader en de moeder van de schutter. Wat de verwantschap van de schutter met de andere slachtoffers is, is niet bekend. Ook waren er twee zwaargewonden, aldus de politie, die uitgaat van een familiemoord.

Volgens de politie had de schutter een wapenvergunning voor een schietsportvereniging. Hij gebruikte een semi-automatisch pistool met het kaliber 9 millimeter. De schutter heeft nog geen verklaring afgelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden