Clicky

 
Transport Online - Boetes oplopend tot meer dan tienduizend euro voor 44-jarige eigen rijder [+foto]

Boetes oplopend tot meer dan tienduizend euro voor 44-jarige eigen rijder

Boetes oplopend tot meer dan tienduizend euro voor 44-jarige eigen rijder [+foto]
24-01-2020 11:48 | Overtredingen | auteur Redactie

MÜNSTER - Donderdag 23 januari hebben Duitse agenten op de A1 bij Münster een vrachtwagen met een gemanipuleerd uitlaatsysteem en niet goed werkende spiegels van de weg gehaald.

Tijdens de controle bleek dat er met het uitlaatsysteem was geknoeid. Dit leidt tot een slechtere verontreinigingsklasse waarvoor een hoger toltarief betaald had moeten worden.

Bovendien constateerde de politie dat de 44-jarige chauffeur tal van overtredingen van rij- en rusttijden had begaan en dat een speciaal stuur in de vrachtwagen was geïnstalleerd.

Bovendien ontbrak een voorspiegel en was de stoel lager ingesteld dan toegestaan. Deze twee tekortkomingen maken het gezichtsveld van de 44-jarige chauffeur kleiner en de dode hoek groter.

Omdat deze gebreken in het verleden ook al waren opgemerkt tijdens controles werd nu het rijden op de openbare weg per direct verboden door de politie. De kentekenplaten werden vervolgens verwijderd, het kenteken beëindigd en de kentekenplaten opgestuurd naar het wegenverkeersbureau in Duitsland (zoiets als het RDW in NL, red) gestuurd. De vrachtwagen werd naar de werkplaats gesleept om de gebreken daar te verhelpen.

De 44-jarige, die ook ondernemer is, kan boetes verwachten voor schendingen van sociale voorschriften, de verkeersregels en tolheffingen. De verwachte boete loopt volgens de politie zeker in de vijf cijfers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden