China stopt voorlopig met pakketreizen

China stopt voorlopig met pakketreizen
24-01-2020 10:46 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PEKING - Chinese reisbureaus mogen van de overheid voorlopig geen binnen- of buitenlandse reispaketten meer verkopen. Het ministerie van Cultuur en Toerisme heeft bepaald dat het verbod op de verkoop van die reizen in China vrijdag onmiddellijk ingaat. Het is een nieuwe ingrijpende maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus, volgens persbureau Bloomberg.Chinese toeristen vormen de grootste groep buitenlandse toeristen in de wereld. Ze gaven in 2018 bijna 118 miljard euro buiten China.

Veel Chinezen hebben al een reis gepland of geboekt voor de nieuwjaarsvakantie die vrijdag is begonnen en voor velen meer dan een week duurt. De Chinese oudejaarsdag is in het verkeer een van de drukste dagen van het jaar. Naar schatting zeker vierhonderd miljoen Chinezen waren van plan die dag op pad te gaan.

Vanwege het onlangs in Midden-China uitgebroken coronavirus proberen de autoriteiten nu mensen thuis te houden. In gebieden waar het virus mogelijk rondwaart, zijn in totaal al meer dan 40 miljoen mensen in hun bewegingsvrijheid beperkt door uitreisverboden of door het stilleggen van het verkeer of het openbaar vervoer. Tal van toeristische attracties sluiten de deuren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden