Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeurs in de boeien geslagen tijdens transportcontrole

Vrachtwagenchauffeurs in de boeien geslagen tijdens transportcontrole

Vrachtwagenchauffeurs in de boeien geslagen tijdens transportcontrole
23-01-2020 17:11 | Controles | auteur Redactie

WINSEN - De afgelopen dagen hebben agenten van de Duitse verkeerspolitie opnieuw controles gehouden op het vrachtverkeer. In totaal werd bij 45 procent van de gecontroleerde vrachtwagens gebereken en/of overtredingen gevonden. Vier vrachtwagenchauffeurs werd verboden verder te rijden en er zijn verschillende boetes uitgedeeld en procedures gestart tegen zowel vrachtwagenchauffeurs als transportbedrijven.

Triest hoogtepunt van de controles was een 43-jarige vrachtwagenchauffeur die nog een bestuurderskaart noch een rijbewijs in zijn bezit had. Bovendien liepen er twee aanhoudingsbevelen tegen de chauffeur omdat hij meerdere keren zonder rijbewijs had gereden. Ter plaatse werd de man in de boeien geslagen en werd rechtsreeks naar de gevangenis gebracht. Daar mag hij de komende 400 dagen nadenken over zijn gedrag, meldt de politie.

Een andere vrachtwagenchauffeur met een open aanhoudingsbevel werd op 21 januari 2020 om 02.15 uur aangehouden op de parkeerplaats Hittfelder Berg vanwege betrokkenheid bij een ongeval. De 29-jarige werd gearresteerd en naar de gevangenis gebracht. De volgende dag betaalde zijn werkgever een borg van enkele honderden euro's zodat de man de gevangenis weer kon verlaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden