Transport Online - China verruimt gebied met maatregelen rondom Wuhan om virus

 


China verruimt gebied met maatregelen rondom Wuhan om virus

China verruimt gebied met maatregelen rondom Wuhan om virus
23-01-2020 17:02 | Gezondheid | auteur ANP/DPA

PEKING - China heeft een groter gebied rondom de stad Wuhan, het epicentrum van het besmettelijke coronavirus, donderdag 'op slot' gezet. Behalve in Wuhan werden er eerder al maatregelen getroffen in de plaatsen Huanggang, Ezhou en Chibi. Nu komt daar ook Xiantao bij. Zo zijn in deze steden grote delen van het openbaar vervoer platgelegd. De Chinese regering heeft 1 miljard Chinese yuan (ruim 130 miljoen euro) vrijgemaakt voor de bestrijding van het virus in de provincie Hubei.

Volgens Chinese staatsmedia rijden er minder bussen en treinen en vertrekken veerboten nauwelijks meer. Ook zijn veel speeltuinen, uitgaansgelegenheden en markten waar dieren worden verkocht dicht. Donderdag werd ook bekend dat hoofdstad Peking grote evenementen tijdens Chinees Nieuwjaar, dat volgend weekend wordt gevierd, afblaast uit angst voor verdere verspreiding van het virus. De feestelijkheden trekken veel toeristen.

Niet alleen in China, maar ook in veel andere landen is het virus opgedoken. Zo werden al besmettingen gemeld in Thailand, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Vietnam en de Verenigde Staten. Het gaat in veel gevallen om mensen die een bezoek aan China hebben gebracht.

Door het besmettelijke coronavirus zijn al zeker zeventien mensen gestorven. Ruim zeshonderd mensen zijn besmet geraakt. Het virus is verwant aan het SARS-virus, waardoor in 2002 en 2003 ruim achthonderd mensen om het leven kwamen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN beraadt zich later donderdag over het virus en beslist of het moet worden gezien als een internationale noodsituatie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden