Transport Online - Nieuw in de Benelux: de Wingliner

Nieuw in de Benelux: de Wingliner

Nieuw in de Benelux: de Wingliner
23-01-2020 16:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VENRAY - Wingliner GmbH is een innovatieve Oostenrijkse fabrikant van geautomatiseerde carrosseriewanden. Het bedrijf produceert eenvoudig te monteren, hypermoderne en geautomatiseerde kits. Met een ervaring van ruim twintig jaar worden er wereldwijd maatwerkpakketten gemaakt voor logistieke spelers. De afgelopen jaren is Wingliner aanzienlijk gegroeid en de producten worden nu ook officieel door Daan Buscop, Sales Executive van onder meer Netcap International BV, vertegenwoordigd in de Benelux.

De carrosseriekits van Wingliner zijn een volledig geautomatiseerd en aanpasbaar alternatief voor klassieke carrosseriekits. De technologie biedt de meest efficiënte gebruikerservaring voor chauffeurs, waardoor ze hun leveringen sneller en veiliger kunnen uitvoeren. Door slechts een druk op de knop gaat de zijwand binnen enkele seconden volledig open en vouwt zich op het dak. Hierdoor ontstaat een volledig vrije zijkant aan een of beide kanten, afhankelijk van het gekozen model, waardoor lossen en laden eenvoudig wordt. Er zijn diverse types leverbaar; afhankelijk van de gewenste specificaties wordt de beste transportoplossing geboden.

Vink Kunststoffen, gevestigd in Didam, maakt al elf jaar naar volle tevredenheid gebruik van het Wingliner systeem. Hans Dooper, Manager Supply Chain & Facility van Vink Kunststoffen, omschrijft het product als een gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk systeem.

"De bediening voor de chauffeur is erg makkelijk; met een druk op de knop gaat de zijwand open. Omdat het een compact systeem is, met weinig draaiende delen, is er weinig dat kapot kan gaan en is het onderhoudsarm. We hebben in totaal negen systemen en zouden zo weer voor Wingliner kiezen."

Kozijnen en deuren producent, Profel Groep heeft al veertien jaar verschillende Wingliners in gebruik. Bart Van Samang, Fleet & Facility verantwoordelijke, noemt als voornaamste voordelen van de Wingliner het gemak en de snelheid waarmee het systeem te openen is; ‘in 35 tot 40 seconden is de vrachtwagen volledig geopend en heeft de chauffeur toegang tot het geladen product. Er zijn bijna geen ander systemen die dit kunnen.

De vaste wand zorgt ervoor dat het geheel er mooi en strak uitziet, hetgeen ten goede komt aan de uitstraling van het bedrijf’. Een ander belangrijk voordeel dat Van Samang noemt is het feit dat de wanden in elke gewenste maat gemaakt kunnen worden waardoor elk type voertuig uitgerust kan worden. "We ervaren dagelijks de voordelen van een vaste wand, ondanks het feit dat we producten met lange lengtes transporteren. De laadvloer komt volledig vrij waardoor we gewoon via de zijkant kunnen laden en lossen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions