Clicky


 


Peking blaast grote evenementen met Chinees Nieuwjaar af vanwege coronavirus

Peking blaast grote evenementen met Chinees Nieuwjaar af vanwege coronavirus
23-01-2020 13:42 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PEKING - De Chinese hoofdstad Peking blaast grote evenementen tijdens Chinees Nieuwjaar af vanwege het besmettelijke coronavirus. Dat heeft het stadsbestuur donderdag bekendgemaakt. De feestelijkheden trekken jaarlijks veel toeristen. Het Chinees Nieuwjaar wordt komend weekend gevierd.

Zeker zeventien mensen zijn in China overleden aan het virus. Het aantal mensen dat is besmet, is gestegen naar 571. Ook in enkele andere Aziatische landen is het virus vastgesteld. De Chinese stad Wuhan, circa 1000 kilometer ten zuiden van Peking, geldt als epicentrum van de virusuitbraak. Die stad is vrijwel geïsoleerd van de buitenwereld.

Dat geldt sinds donderdag ook voor de Chinese plaats Huanggang, 40 kilometer ten oosten van Wuhan. Het uitgaande verkeer en het openbaar vervoer is er stilgelegd. In Huanggang wonen circa 7 miljoen mensen. De autoriteiten in de steden Ezhou en Chibi, ook in de buurt van Wuhan, hebben donderdag laten weten het openbaar vervoer grotendeels plat te leggen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN beraadt zich donderdag over het virus en beslist of het moet worden gezien als een internationale noodsituatie. Het nieuwe coronavirus is verwant aan het SARS-virus. In de jaren 2002 en 2003 veroorzaakte dat virus veel onrust. Bijna achthonderd mensen kwamen toen om het leven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats