Transport Online - Tot 48 maanden cel geëist voor poging export twintig kilo cocaïne

Tot 48 maanden cel geëist voor poging export twintig kilo cocaïne

Tot 48 maanden cel geëist voor poging export twintig kilo cocaïne
22-01-2020 16:45 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HAAG - Een drugstransport liep voor twee Rotterdammers en hun Litouwse vervoerder helemaal in de soep. Want na de overdracht van twintig kilo cocaïne op maandag 24 juni 2019 op een Ypenburgs bedrijventerrein werd het drietal op heterdaad aangehouden. Vandaag eiste het OM celstraffen tot 48 maanden.

Makkelijk geld verdienen. Dat moeten de 29-jarige en 22-jarige Rotterdammers en de 65-jarige Litouwse vrachtwagenchauffeur hebben gedacht. Het liep anders. Want dankzij een tip keek de politie mee en kon het stel na de overdracht inrekenen. Sindsdien zitten ze in voorlopige hechtenis.

Doorzoeking van de auto van de 22-jarige Rotterdammer leverde ook een vuurwapen op, verstopt in een verborgen ruimte. Tegen hem eiste de officier 48 maanden cel vanwege het begin van de uitvoer van harddrugs én verboden wapenbezit. Tegen zijn handlanger (die niet over een vuurwapen beschikte) was de eis 42 maanden cel.

De zaak tegen de Litouwse vrachtwagenchauffeur ging op het laatste moment niet door wegens het ontbreken van een tolk. Hij zal later nog een keer voor de rechter moeten verschijnen en blijft voorlopig vastzitten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions