Negentien ontslagen bij failliete Trucking Partners B.V.

Negentien ontslagen bij failliete Trucking Partners B.V.
28-11-2008 11:21 | Faillissementen | auteur de redactie
ROTTERDAM - “Helaas heb ik negentien personeelsleden van transportbedrijf Trucking Partners B.V. in Rotterdam moeten ontslaan. Het bedrijf is dinsdag failliet verklaard en inmiddels zijn alle activiteiten gestaakt”, aldus curator mr. O de Witt Wijne van Kneppelhout & Korthals N.V., eveneens uit de havenstad.

“Op de dag van het faillissement waren nog drie vrachtwagens onderweg. Twee in Frankrijk en één binnenlandse rit. De laatste is afgelopen woensdag teruggekomen”, vervolgt de curator. Het bedrijf heeft achttien vrachtwagens en is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare stoffen.

De Witt Wijne: “Ik vrees dat er geen doorstart komt. Trucking Partners is gespecialiseerd in de verhuur van trucks met chauffeurs aan de chemische sector. Het werk is daar teruggevallen en grote bedrijven hebben al moeite om hun eigen personeel aan de slag te houden. Dus huren ze geen mensen meer in. Dat komt door de kredietcrisis. Ik denk dat de crisis ook de oorzaak is van het faillissement van Trucking Partners. De omzet is in september flink gedaald. Ik doe nog verder onderzoek, maar merkte dat vijftien van de achttien trucks stilstonden en de chauffeurs thuis zaten. Voor enkele was inmiddels een ontslagprocedure gestart.”

De curator heeft de indruk dat alle lopende opdrachten zijn vervuld. Hij vervolgt: ”Het zijn sombere feiten. Ik ben met de opdrachtgevers in gesprek geweest. Die hadden geen nieuw werk voor Trucking Partners in het vooruitzicht. Ik vrees dat na het faillissement van Trucking Partners en onlangs ISE Trucking, meer klappen in de Rotterdamse transportbranche gaan vallen”, verzucht hij.

(c) Transport Online – Marcel van der Voort


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden