Clicky

 
Transport Online - Stakingen technische groothandels houden aan

Stakingen technische groothandels houden aan

Stakingen technische groothandels houden aan
22-01-2020 16:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Donderdag 23 januari komen stakers van verschillende technische groothandels bij elkaar op 2 plaatsen in het land. Bij de Technische Unie in Alphen aan den Rijn is een manifestatie waar vice-voorzitter van de FNV, Kitty Jong spreekt. Ook komen stakers bijeen bij technische groothandel Fabory in Tilburg.

Stakers van Schuurman uit Alkmaar en van de Technische Unie in Strijen gaan naar de manifestatie bij de vestiging in Alphen aan de Rijn. Stakers van Solar Nederland BV Duiven gaan op bezoek bij groothandel Fabory in Tilburg. "Onder druk van de stakers komt er beweging bij de werkgevers", zegt Mari Martens, FNV-bestuurder Handel. "Zo heeft de Technische Unie gisteren haar werknemers 2 procent loonsverhoging over 2019 en 3 procent over 2020 aangeboden. Ook is deze werkgever bereid om de verslechteringen niet door te voeren voor de mensen die nu in dienst zijn. De stakers vinden dit onvoldoende. Zij willen afspraken voor de hele sector."

Verdeeld

Mari Martens vervolgt: "De stakers stoppen pas als er een akkoord wordt gesloten met de FNV, zo vertellen ze ons. Een akkoord dat wij dan uiteraard eerst voorleggen aan onze leden. Pas als zij instemmen is er sprake van een nieuwe cao." De koepel van werkgevers verenigt in de WTG, voert nu informele gesprekken met de CNV, De Unie en het AVV. Het werkgeversverband lijkt inmiddels steeds verdeelder te raken.  

Gesprekspartner

"Ze zien ons als vakbond met veruit de meeste leden in deze sector van 40.000 mensen groot niet als gesprekspartner. Omdat wij samen met onze leden opkomen voor hun rechten. Omdat we staken. Maar zonder een nieuw en vooral goed openingsbod zien wij geen enkele reden om te stoppen met actievoeren. Er moet minimaal 5 procent bij en alle voorgestelde verslechteringen moeten van tafel", stelt Martens. 

Twee werkweken

In totaal wordt al twee werkweken gestaakt in de sector. Dat gebeurt in wisselende samenstellingen bij verschillende technische groothandels verspreid over het land op verschillende data. "Daarmee wordt de totale groep minder goed zichtbaar, maar het aantal blijft groeien. We krijgen nu signalen dat de stakingen voor problemen zorgen bij  het leveren van goederen aan afnemers", vertelt Martens.

Steunbetuigingen 

Hoewel de stakers voor verschillende bedrijven werken en daarmee  feitelijk elkaars concurrenten zijn, steunen ze elkaar in deze strijd volop. Op social media worden veel filmpjes geplaatst om stakende collega’s succes te wensen. Ook medewerkers uit andere bedrijfstakken spreken hun steun uit voor de stakers. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats