Transport Online - Aangehouden ladingdieven gelinkt aan andere ladingdiefstallen

 


Aangehouden ladingdieven gelinkt aan andere ladingdiefstallen

Aangehouden ladingdieven gelinkt aan andere ladingdiefstallen
22-01-2020 15:09 | Criminaliteit | auteur Redactie

DRIEBERGEN/EINDHOVEN - De drie verdachten die in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 januari in Eindhoven werden aangehouden zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor een serie andere ladingdiefstallen. Tijdens een zoeking in de woning en een berging van een verdachte in Eindhoven, vorige week donderdag, zijn goederen aangetroffen die afkomstig zijn uit vrachtwagens.

De drie mannen, een 56-jarige vader en zijn 32-jarige zoon uit Eindhoven en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden na een achtervolging aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig en de diefstal van een doos cosmeticaspiegels.

Weggedrag

Een agent in een onopvallende politieauto van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zag een bestelauto rijden nabij Liempde waarbij deze vreemd weggedrag vertoonde. Nadat de politie de bestelauto een stopteken had gegeven, ging de deze er met een hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door de bebouwde kom van Liempde en over de A2 kon de auto worden klemgereden op de Beukenlaan in Eindhoven. De drie inzittenden werden aangehouden.  

Inbrekerswerktuigen

Bij controle van de bestelauto bleek dat er valse kentekenplaten op zaten. Ook bleek het voertuig niet verzekerd. In de bestelbus lagen naast de originele kentekenplaten ook een koevoet en ander inbrekerswerktuig. In een door de verdachten tijdens het rijden weggegooide doos zaten cosmeticaspiegels. Kort na de aanhouding meldde zich de chauffeur van de vrachtauto waaruit de doos was gestolen.

Schoenen

Donderdag 16 januari doorzocht de politie de woning en een berging van de 56-jarige verdachte aan de Vaalserberg in Eindhoven. Daarbij werden een grote hoeveelheid goederen aangetroffen. Onder meer een grote partij schoenen, tassen, maar ook diverse werktuigen en huishoudelijke apparaten. Uit onderzoek is inmiddels  vastgesteld dat een deel van deze goederen is gestolen uit vrachtwagens. Het politieonderzoek naar de herkomst van de rest van de goederen is nog in volle gang.

De drie verdachten zijn inmiddels de een rechtere-commissaris in bewaring gesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden