Vrouwen mogen aan de slag op onderzeeboten marine

Vrouwen mogen aan de slag op onderzeeboten marine
22-01-2020 10:51 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Vrouwen mogen per direct aan de slag aan boord van de onderzeeërs van de Koninklijke Marine. Een proef heeft afgelopen jaar aangetoond dat dit ook op de huidige onderzeeboten prima kan, meldt het ministerie van Defensie.

De Onderzeedienst was de laatste plek binnen de krijgsmacht waar vrouwen nog niet alle functies mochten vervullen. Door het gebrek aan ruimte en privacy aan boord zou hun aanwezigheid problemen kunnen geven, was de gedachte daarachter.

Dat de nieuwe generatie onderzeeboten een gemengde bemanning zou krijgen, stond eerder al vast. Maar vorig jaar is met succes onderzocht of dat met relatief kleine aanpassingen ook op de huidige schepen mogelijk is, door een aantal vrouwen te laten meedraaien.

Er zijn geen aparte ruimtes aan boord voor vrouwelijke opvarenden. Onderzoek bij andere marines wijst uit dat dit integratie van vrouwen in de weg staat. "Op basis van die conclusie hebben we slechts kleinere aanpassingen gedaan om meer privacy te creëren", aldus commandant Herman de Groot van de Onderzeedienst.

Defensie werkt al langer aan meer diversiteit in het personeelsbestand. "Een gemengd team presteert beter. Met verschillende karakters en denkwijzen worden zaken uit meer invalshoeken benaderd."Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden