Clicky

 
Transport Online - Boeing: 737 MAX niet voor de zomer de lucht in

Boeing: 737 MAX niet voor de zomer de lucht in

Boeing: 737 MAX niet voor de zomer de lucht in
21-01-2020 23:45 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SEATTLE - Vliegtuigmaker Boeing houdt er rekening mee dat zijn toestellen van het geplaagde type 737 MAX tot in de zomer niet de lucht in mogen. Dat bevestigt het bedrijf na berichten van die strekking in Amerikaanse media. Als toezichthouders pas na juni of juli groen licht geven voor vluchten met het toestel, zou dat maanden later zijn dan de fabrikant aanvankelijk had verwacht.

De 737 MAX wordt sinds maart vorig jaar wereldwijd aan de grond gehouden nadat binnen korte tijd twee crashes met het toestel gebeurden. De twee vliegtuigongelukken, in Indonesië en Ethiopië, waren vermoedelijk het gevolg van een veiligheidssysteem dat de neus naar beneden bleef drukken doordat een sensor niet goed werkte. Boeing moet van luchtvaartautoriteiten eerst alle technische mankementen in het toestel verhelpen voordat de 737 MAX weer mag vliegen.

Boeing benadrukt dat het uiteindelijk aan de luchtvaartautoriteiten is om te bepalen wanneer de MAX 737 weer mag vliegen. De Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart FAA meldt geen vooraf vastgesteld tijdspad te hebben voor de goedkeuring van de aangepaste Boeings.

Vorige week bracht Boeing nog naar buiten nog een softwarefout te hebben ontdekt bij het vliegtuigtype. De kosten in verband met de kwestie lopen inmiddels in de miljarden dollars.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions