Clicky

 
Transport Online - Poolse chauffeur te snel, te zwaar, met versleten banden en op sokken onderweg [+foto]

Poolse chauffeur te snel, te zwaar, met versleten banden en op sokken onderweg

Poolse chauffeur te snel, te zwaar, met versleten banden en op sokken onderweg [+foto]
21-01-2020 19:02 | Buitenland | auteur Redactie

NIENBURG - De lijst met overtredingen werd steeds langer toen de Duitse politie maandag 20 januari een uit Polen afkomstige trekker met oplegger controleerde in het Duitse Nienburg.

De koeltrailer uit Polen was geladen met ingevroren wortelen. De 43-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur reed de vrachtwagen op sokken terwijl stevige schoenen verplicht zijn. 

Daarnaast overschreed hij de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur met maar liefst 24 kilometer tijdens zijn rit van Twistringen naar Nienburg. Bovendien bleek zijn voertuig met 1500 kilogram te zijn overbeladen. In totaal woog de vrachtwagen met lading 41.500 kilogram.

En alsof dat nog niet genoeg was bleken maar liefst zeven van de twaalf banden gebreken te vertonen. Sommige waren gedeeltelijk of al volledig versleten en was het karkas al zichtbaar. Vijf van de zeven versleten banden zaten onder de trekker.

Bovendien werden er overtredingen van rij- en rusttijden en de werking van de tachograaf geconstateerd, meldt de politie.

In totaal moest de chauffeur 220 euro betalen voor alle overtredingen en gebreken. Zijn werkgever kreeg een boete van 815 euro.

Tot overmaat van ramp bleek de chauffeur zondag al onderweg te zijn geweest en hiermee ook nog eens het zondags rijverbod te hebben overtreden. Hiervoor kreeg hij nog een extra boete van 145 euro en de werkgever nog eens 595 euro boete.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden