Nieuw coronavirus nu ook in Taiwan

Nieuw coronavirus nu ook in Taiwan
21-01-2020 13:28 | Gezondheid | auteur ANP/AFP

TAIPEI - De Taiwanese autoriteiten hebben een eerste besmetting gemeld met het nieuwe coronavirus uit China. De patiënt is een Taiwanese vrouw die in Wuhan woont. Die Chinese miljoenenstad wordt gezien als het epicentrum van de virusuitbraak.

De vrouw keerde maandag terug naar Taiwan en meldde zich op het vliegveld van Taoyuan bij de autoriteiten. Ze had koorts en keelklachten en is direct overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de Taiwanese gezondheidsdienst.

"We vragen de bevolking om niet in paniek te raken omdat deze persoon vanaf het vliegveld rechtstreeks naar het ziekenhuis is gebracht", meldt de gezondheidsdienst. "Ze keerde niet terug in de gemeenschap." Tientallen passagiers en bemanningsleden die in hetzelfde vliegtuig zaten, worden in de gaten gehouden.

Het virus dook eerder ook al op in andere Aziatische landen, zoals Japan, Thailand en Zuid-Korea. In China zijn honderden besmettingen vastgesteld. Zeker zes mensen overleden aan de gevolgen van het virus.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden