Greta Thunberg in Davos: vrijwel niets gedaan tegen klimaatverandering

Greta Thunberg in Davos: vrijwel niets gedaan tegen klimaatverandering
21-01-2020 10:45 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP

DAVOS - De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (17) vindt dat nog steeds te weinig wordt gedaan tegen klimaatverandering. Ze klaagde op de topconferentie in het Zwitserse Davos dat volop wordt gediscussieerd over het klimaat, zonder dat veel actie wordt ondernomen.

"Klimaat en milieu staan volop in de belangstelling, dankzij de inzet van jongeren", zei de tiener in het Zwitserse ski-resort, waar wereldleiders en topfiguren uit het bedrijfsleven samenkomen. "Maar er is vrijwel niets gedaan, aangezien de wereldwijde CO2-uitstoot nog niet is teruggebracht."

De paneldiscussie met Thunberg op het World Economic Forum trok veel publiek. De organisatoren moesten extra stoelen regelen omdat sommige bestuurders uit het bedrijfsleven moesten staan.

Thunberg erkende dat haar klimaatstrijd, die begon met een schoolstaking, veel aandacht krijgt. "Ik mag niet klagen dat ik niet word gehoord", grapte ze. Toch hebben "de wetenschap en de stem van de jongeren" volgens haar geen centrale rol gekregen in de klimaatdiscussie. "En dat is wel nodig."Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden