Trump komt aan in Davos voor topontmoeting

Trump komt aan in Davos voor topontmoeting
21-01-2020 11:10 | Buitenland | auteur ANP/AFP

DAVOS - President Trump is in het Zwitserse Davos aangekomen waar het Wereld Economisch Forum (WEF) bijeen is. Trump arriveerde in een helikopter vanuit Zürich waar zijn presidentiële Boeing 747 eerder was geland. Op weg naar Zwitserland prees Trump in sociale media de economische staat van dienst van zijn drie jaar oude regering.

Het belangrijke thema van het WEF is dit jaar de klimaatverandering. Actievoerders hebben vlak bij de plek waar Trump in Davos landde Act on climate (Kom in actie voor het klimaat) in de sneeuw geschreven.

Het forum viert zijn vijftigste verjaardag en is zo al een halve eeuw een ontmoetingsplaats voor internationaal toonaangevende figuren uit politiek en bedrijfsleven. In beginsel wisselen ze informeel van gedachten over mondiale problemen. Critici betitelen het forum als een elitaire bijeenkomst waar grote bedrijven zaken met invloedrijke politici proberen te ritselen.

Later op de dag begint in de Senaat in Washington het proces waarmee Trump volgens zijn Democratische tegenstanders zou moeten worden afgezet. Ze beschuldigen hem van machtsmisbruik. De Republikeinse meerderheid in de Senaat spreekt Trump naar verwachting vrij.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden