Transport Online - Tweede Kamer buigt zich over hervormingsplan Belastingdienst

Tweede Kamer buigt zich over hervormingsplan Belastingdienst

Tweede Kamer buigt zich over hervormingsplan Belastingdienst
21-01-2020 09:40 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer debatteert dinsdagavond met minister Wopke Hoekstra (Financiën) over diens plannen om de Belastingdienst grondig op de schop te nemen. De bewindsman wil de door problemen geplaagde fiscus vereenvoudigen, onder meer door de onderdelen Toeslagen en Douane af te splitsen.

Directe aanleiding voor de grote schoonmaak is de affaire rond de kinderopvangtoeslag. Mogelijk duizenden gezinnen werden in de financiële ellende gestort door een uit de hand gelopen aanpak van vermeende fraude. Maar de fiscus kampt met meer grote en hardnekkige problemen, zoals krakkemikkige ICT-systemen en de naweeën van een mislukte reorganisatie. Daardoor staat ook de inning van sommige belastingen onder druk.

Om al die problemen tegelijk het hoofd te kunnen bieden, moet volgens Hoekstra de fiscus anders worden ingericht. Dat geldt ook voor de politieke aansturing. Daarom moet D66 niet één, maar twee nieuwe staatssecretarissen zoeken ter vervanging Menno Snel, die vorige maand opstapte naar aanleiding van de toeslagenaffaire.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions