Clicky

 
Transport Online - Staking medewerkers Technische Unie en Schuurman breidt uit met Solar in Duiven

Staking medewerkers Technische Unie en Schuurman breidt uit met Solar in Duiven

Staking medewerkers Technische Unie en Schuurman breidt uit met Solar in Duiven
20-01-2020 17:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

DUIVEN - Dinsdag 21 januari breiden de stakingen van de medewerkers in de technische groothandels uit. De medewerkers van Solar in Duiven sluiten aan. Zij zullen voor het eerst tijdens het cao-conflict het werk collectief neerleggen om mee te strijden voor een goede cao.

Riek van Kampen, bestuurder FNV Handel: "De actiebereidheid onder de medewerkers blijft groeien. Al jaren is er weinig tot niets bijgekomen op een loon van gemiddeld 2100 euro bruto per maand. Wat medewerkers van hun werkgevers eisen, is dus niet overdreven. Zij willen gewoon een eerlijk loon waarvan zij hun gezin kunnen onderhouden. Dat zou in een land als Nederland toch normaal moeten zijn."

Eisen medewerkers en FNV

De stakers willen 5 procent loon erbij in 2019 en 5 procent loonsverhoging in 2020. Ook willen ze af van de verslechteringen die de werkgevers willen doorvoeren. Zoals het afschaffen van de ouderdomsdagen en het afschaffen van de onregelmatigheidstoeslag.

Zevende dag op rij

Het is eerste stakingsdag voor Solar, maar de zevende stakingsdag op rij bij de Technische Unie en de derde stakingsdag voor Schuurman in Alkmaar. Medewerkers van de Technische Unie en Schuurman zullen met bussen afreizen naar Solar in Duiven om de stakers daar te ondersteunen. Vakbond FNV verwacht dat zo’n 150 stakers de strijd van Solar-medewerkers komen ondersteunen. Van Kampen: "De werkgever probeert met intimidatie te voorkomen dat medewerkers van Solar opkomen voor hun rechten. Daarom steken stakers uit andere delen van het land hen een riem onder het hart. Samen staan ze sterk voor een goede cao."

Er werken 40.000 mensen in de technische groothandels.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats